ZOEKEN

Groepsaccommodatie met zwembad

Villedieu - Vaucluse - Mont Ventoux
info@vakantie-provence.be

Te Huur
Vakantiewoningen
Gîtes
Prestige villa's
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Bourgogne
Chambres d'hôtes

Diverse
Wie zijn wij
Contact
Verhuren ?

Huren
Hoe reserveren
Algemene Voorwaarden
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Verzekeringen


Artikelen
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin
Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet
Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Wave Island Monteux
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

Groepswoning in authentieke mas en prachtige tuin : 16 pers
Zwembad | Drone | Tuin | Terrassen | Mas | Interieur | Kamers | Omgeving | Tarieven | Gastenboek

Villedieu

Villedieu, op 6 km van Vaison-la-Romaine gelegen, is een typisch provençaals dorpje, met een schaduwrijk pleintje, plataanbomen en een verfrissend fontein van drinkbaar water.

De kerk en hetgeen overblijft van de versterkingen zijn getuigen van een tempelier verleden.
Villedieu is gebouwd op een helling die de rivier Eygues beheerst.

Met een bevolking van ongeveer 500 inwoners is Villedieu vooral gericht op de wijnbouw: de wijnkelder is belangrijk en biedt uitstekende wijnen (met medaille) aan behoorlijke prijzen: la perle des Templiers, Cuvée Saint-Laurent, Chardonnay, les Vieilles Vignes...
Ook bio-wijn is te verkrijgen.

 

 

Vaison La Romaine

Wie Vaison La Romaine bezoekt kan er niet naast kijken : hoog op de rots staat het middeleeuws  kasteel vervallen in een majusteuze ruïne.
Maar het niet is niet alleen dit kasteel dat bezoekers naar Vaison La Romaine trekt maar vooral ook het alom bekende  amfitheater, de Romeinse brug, de gezellige steegjes met leuke winkeltjes …
Als u een typisch Provençaalse markt wil doe bent u hier aan het juiste adres ! Op dinsdag morgen is het markt. In hoogseizoen is er ontzettend veel volk !

Amfitheater

Het theater van Vaison werd reeds beschermd als monument in 1862. Het is een van de publieke bouwwerken dat getuigt van de welvaart van de oude stad Vasio.
De bouw dateert hoogstwaarschijnlijk uit de 1ste eeuw van onze jaartelling toen keizer Claudius regeerde. De decoratie werd vermoedelijk in de daarop volgende eeuw verrijkt.
Tijdens het festival van Vaison wordt het theater gebruikt.

Romeinse brug


Het bouwwerk heeft slechts één enkele boog die verankert zit in de kalkrotsen. De brug overspant 17,2 meter. De brug van Vaison La Romaine is één van de grootste Romeinse bruggen in Gallië die nog in dienst zijn.
De Ouvèze treedt op vaak verwoestende wijze regelmatig uit haar oevers. De overstroming van 21 augustus 1616 was minstens even verwoestend als die van 22 september 1992. De antieke brugleuning met versierselen en sierbogen werd door het kolkende water meegevoerd.
De nieuwe brugleuning is zeer sober in vergelijking met wat het ooit was.

Middeleeuwse stad

Het loont zeker en vast de moeite om de oude stad te bezoeken, gelegen bovenaan in de schaduw van het ruïnes van het kasteel. Het is een flinke klim maar telkens wordt u verrast door de pracht en praal van de oude gebouwen.
Aan het begin van deze eeuw was deze stad volledig verlaten. Ondertussen is het merendeel van de herenhuizen gerestaureerd en bewoond. Vele van deze huizen bieden onderdak aan kunstgalerijen.

De Choralies

Sinds 1953 komen om de 3 jaar de Choralies samen in Vaison La Romaine. Het is een internationaal treffen van koren. Telkens komen duizenden koorzangers de stad vullen met het geluid van welgezinde melodieën, van zangers die opgaan in hun passie en dit onder leiding van de grootsten der koorleiders.
Het amfitheater is het ideale verzamelpunt voor de koorzangers en een gedroomde plaats voor grootse concerten. De middeleeuwse gebouwen, kapellen en kerken worden ingeschakeld voor kleinschalige concerten en als repetitie ruimtes.

FIETSEN

Sun E-Bike : Verhuur elektrische fietsen

Sun-E-Bike biedt een breed assortiment fietsen en elektrische fietsen om te huren. U krijgt een circuit voorgesteld dat is aangepast aan uw fietsniveau. De routes maken het gemakkelijker om de bezienswaardigheden en attracties te ontdekken die dit gebied kenmerken. Kies voor de tracks, paden en fietsroutes in plaats van de hoofdwegen.

Pluspunt : elektrische fietsen met kinderzitje voor kinderen van 1-3 jaar, met aanhanger voor kinderen van 3-5 jaar of aanhanger voor kinderen van 6-9 jaar en elektrische minifietsen voor kinderen van 9-12 jaar.

Sun-E-Bike, location vélos et V.A.E
161 Avenue Renée Cassin
84110 VAISON-LA-ROMAINE
Telefoon : 0033 9 54 94 99 14
Telefoon : 0033 7 86 13 62 98

Vélospeed : Verhuur elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen ….

Vélospeed biedt verkoop, reparatie en verhuur van fietsen. Vélospeed verkoopt ook fietsgerelateerde accessoires. De winkel heeft een breed assortiment van alle merkfietsen te koop en te huur (racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen). Accessoires, energieproducten, reserveonderdelen en fietskleding zijn hier te koop. Voor liefhebbers van de Reus van de Provence heeft Vélospeed een ruime keuze aan souvenierstruien van de Mont Ventoux.

ALAIN JEAN
 Vélospeed
Avenue Marcel Pagnol
84110 Vaison-la-Romaine
velospeed@orange.fr
www.velospeed.fr

TE PAARD

Le Palis : hippisch centrum

Le Palis is een hippisch centrum gelegen aan de ingang van de zandvlakten van Vaison-la-Romaine. Twee gediplomeerde docenten verwelkomen u het hele jaar door met hun paarden en pony’s. Het hippisch centrum, omgeven door heuvels, biedt lessen, spelletjes en leuke activiteiten die paardenliefhebbers, beginnende en ervaren ruiters zullen verheugen!

HENRI MATHON
Le Palis
A 755 Route du Palis
84110 Vaison-la-Romaine
hp.mathon@wanadoo.fr
www.centreequestre-vaisonlepalis.fr

Ranch des 3 rivières : Paardrijden


Bernard, een gediplomeerder professional, kent de geheime paden, de schaduwrijke onderbegroeiing, de meanders van de rivier en de plekken met een prachtig panoramische uitzicht over de regio. Hij neemt u mee op een wandeling op gevarieerde routes aangepast aan uw niveau. Een route over de heuvels, in de wijngaarden of langs de rivier : altijd in volle natuur.

BERNARD DE LACHEISSERIE
Route des 3 Rivières
84340 Entrechaux
www.ranch3rivieres.fr

WANDELEN


Les Chemins de Pierre : Wandelingen met een berggids

Pierre Peyret, een berggids, biedt aan om u een levende Ventoux te laten zien, aan de hand van een wandeling in een natuurlijke omgeving. De verwondering over de schoonheid van de landschappen en de geleverde fysieke inspanning nodigen uit tot respect en begrip voor het milieu van de Ventoux. De deelnemers maken kennis met het wilde leven, maar ook met het kwetsbare ecologische evenwicht.

PIERRE PEYRET
Les Chemins de Pierre
Mont-Serein 84340
Beaumont-du-Ventoux
www.lescheminsdepierre.fr

ACTIE - ADRENALINE

Ventoux Vertical

Samen met Pierre Houssin, een gediplomeerd instructeur en berggids, gaat u op pad voor sensationele natuuractiviteiten om de landschappen en rivieren rond de Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirail te ontdekken: canyoning, watertrekking, klimmen, via ferrata en via cordata.

Gids Pierre Peyret kent de Ventoux als zijn broekzak, al sinds 2001 professioneel wandelgids op de Kale Berg. Hij woont er zelfs in een chalet op 1400m hoogte. Geen wonder dat hij het gebied door en door kent.
Via Ferrata staat garant voor pure adrenaline klimmen over een rotsparcours.

Via Ferrata of  klettersteigen wint  steeds meer aan populariteit. Door het begaan van klettersteigroutes kan men op een eenvoudige en veilige manier plekken bereiken die men bij het bergwandelen niet kan bereiken.
Bij een klettersteig (Italiaanse via ferrata betekent letterlijk ijzeren weg) begaat men een route die beveiligd is middels een staalkabel. Aan deze staalkabel zeker je jezelf middel een klettersteigset, waardoor je bij een val aan de staalkabel blijft hangen. In een klettersteigroute kunnen diverse hulpmiddelen zijn aangebracht, waardoor men op een eenvoudigere manier kan klimmen. Je kunt hierbij denken aan ijzeren trappen, pinnen en beugels op hang- en touwbruggen waardoor je over een kloof van de ene bergwand naar de andere bergwand kunt.

In tegenstelling tot een via ferrata is er bij een via cordata geen metalen kabel! Slechts de ankerpunten, zogeheten varkensstaarten of normale broches, zijn voorzien op de rots. Je klimt dus steeds (minstens) per twee in 'corde tendue' of vanop een standplaats.

Ventoux Vertical
17 Chemin du Puits
84110 Saint-Marcellin-lès-Vaison
phoussin84@gmail.com
http://www.ventouxvertical.com

Esprit Parapente

Esprit Parapente verkent de wereld van paragliding. Deze fantastische activiteit laat u kennismaken met nieuwe sensaties, een nieuwe manier van leven waarbij de deelnemers zich opnieuw verbinden met de natuur. De instelling biedt een opleiding op maat waarbij de vluchten van plaats naar plaats worden geleid, ver van de drukte van de wereld.

Esprit Parapente
Chemin du Riou
26560 Villefranche-le-Château
espritparapente@gmail.com
www.esprit-parapente.com

Baronnies Parapente

Ontdek rond de Mont Ventoux, Nyons of Buis-les-Baronnies de magie van een paraglidingvlucht. Vlieg in alle veiligheid over het massief van de Baronnies Provençales en beleef een uniek moment van vrijheid, ontsnapping en welzijn. Deze erkende instelling met een door de staat gediplomeerde instructeur verzorgt het hele jaar door opleidingen en tandemvluchten, op 5 verschillende vliegplaatsen.

BP 59
26110 Nyons
contact@baronnies-parapente.com
www.baronnies-parapente.com

Avonturenpark Oxygène : Klimparcours in de bomen

Dit schaduwrijke park, gelegen aan de rivier in de buurt van het centrum van Vaison-la-Romaine, biedt 2 uur en 30 minuten aan acrobatische parcoursen in de bomen. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud en voor alle niveaus.
Bent u een stuntman of eerder een grote dromer ? Kom en deel onvergetelijke momenten op een veilige manier dankzij de doorlopende veiligheidslijn.

Avenue César Geoffrey
84110 Vaison-la-Romaine
parcoxygene@orange.fr
www.parc-aventure-vaison.com

Gyroprovence


Gyroprovence is een unieke ervaring om Vaison op een andere manier te bezoeken. Aan boord van een segway en onder begeleiding van een instructeur ervaren de deelnemers een nieuwe manier van beweging door de straten van de stad, op een ludiek parcours van 1 uur tot 1.30 uur. Een ecologische en ongewone manier om zich te verplaatsen die zowel bij jong als oud in de smaak zal vallen!

LAMBERT DEFOSSÉ
615 A chemin de Saint Martin
84110 Vaison-la-Romaine
gyroprovence@gmail.com
www.gyroprovence.com

Youpi toers : rondritten in een geit

Corine vindt het klassieke toerisme opnieuw uit door een echte « Herinneringenfabriek » te creëren. Ze creëert prachtige uitstappen van een dag of van een paar uur in een Dyane 6 van 1979 met een vintage look of in een busje met 7 plaatsen. De uitstappen worden onderbroken door momentjes van bucolische aperitieven om kennis te maken met lokale wijnmakers en producenten en om van hun knowhow te leren.

CORINE AUJOGUES
3 rue du Four
26110 Mirabel-aux-Baronnies
corine.youpitours@yahoo.com
www.youpitours.fr

 

Kleine toeristische trein

De kleine toeristische trein blijft een niet te missen belevenis voor uw vakantie ! Of u nu jong of oud bent: treinen fascineren en doen dromen. De toeristische trein van Vaison-la-Romaine neemt bezoekers rustig mee naar alle must-seeplekken van de stad. Een 35 minuten durende rit, met de camera in de hand, die in het geheugen gegrift zal blijven.

Départ avenue du Général de Gaulle
face à l’Office de Tourisme
84110 Vaison-la-Romaine
vaison@cars-lieutaud.fr
https://petittrainvaison.com/decouvrir-le-circuit/

Distilleerderij van Lavendel en aromatische geneeskrachtige planten

De distilleerderij, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux, is een boerderij gespecialiseerd in de productie van aromatische en geneeskrachtige planten. In het hart van dit lavendelland ontdekken bezoekers de geheimen van de plant, de teelt en de waarde ervan. Andere planten zijn ook van de partij door middel van bezoeken, de lavandoscope en educatieve parcoursen.

Route du Mont Ventoux
84390 Sault
info@aromaplantes.com
www.distillerie-aromaplantes.com

 

Honing Augier et fils

Al 4 generaties lang selecteert en bereidt het honinghuis met passie de beste honing en producten van de bijenkorf : honing uit de Provence (IGP), en meer in het bijzonder lavendelhoning, de bloem van de streek. Augier et fils besteedt permanent aandacht aan kwaliteit en authenticiteit. Verscheidene van de honing hebben een kwaliteitslabel (Label Rouge) of certificering (Ecocert voor het biologische assortiment).

130 rue des Cèdres
84110 Vaison-la-Romaine
contact@augier.eu
www.augiermiel.com