Te Huur
Vakantiewoningen
Gîtes
Prestige villa's
Chambres d'hôtes
Last Minutes
Bourgogne
Chambres d'hôtes

Diverse
Wie zijn wij
Contact
Verhuren ?

Huren
Hoe reserveren
Algemene Voorwaarden
Reisbijstand &
Annulatieverzekering

Verzekeringen


Artikelen
Uitstappen
Markten
Apt
Avignon
Fontaine de Vaucluse
Gordes
Isle sur la Sorgue
Lourmarin
Pernes les Fontaines
Rustrel
Saint Didier
Sault
Séguret
Leuk met kinderen
Toulouranc
Cascades de Sautadet
Snoepmuseum
Ezeltocht daguitstap
Waterpretparken
Wave Island Monteux
Aquapark Nyons
Aqualand Cap d'Agde
Bouscarasse Uzès
Watersport
Kayakken
Avontuur - Actief
Klimparcours
Natuur
De kale berg  
Okergroeves Roussillon
Dentelles de Montmirail
Colorado Provençal
Fietsen
Mont Ventoux
Fietsverhuur
Fietsroutes
Vliegen
Rondvluchten
Zweefvliegen
Parapente
Ballonvaart
Evenementen
Festival van Avignon
De Choralies
Monumenten
Palais des Papes
Pont Saint Bénézet
Amfitheaters
Orange
Vaison la Romaine
Musea
Haribo
Wijnen
Wijn
Châteauneuf de Pape

 

 

 

 

ZOEKEN

Vakantiehuizen met zwembad te huur

La Tuilière - Vaucluse - Luberon
info@vakantie-provence.be

Villa met veel terrassen bij Roussillon & Gordes - WiFi - 8 pers
Zwembad | Drone | Terrassen | Tuin | Villa | Interieur | Slapen | Tarieven | Omgeving | Gallerij | Gastenboek

La Tuilière is een klein gehucht gelegen tussen Gordes en Saint Saturnin les Apt. Vanuit La Tuilière heeft u een pracht zicht op de okergroeves van Roussillon. In La Tuilière zelf kan je rare rotsformaties zien die zelden voorkomen in Frankrijk.

Gelegen in het hartje van de Provence is het een ideale uitvalsbasis voor de naburige drie-sterren dorpjes Roussillon en Gordes, de Abdij van Senanque, het marktstadje Apt, de Luberon in het zuiden met dorpjes als Bonnieux en Lacoste en in het noorden de Plateau de Vaucluse met garrigue, bossen, ravijnen en lavendelvelden die leiden tot de Mont Ventoux. 

Roussillon

Roussillon, ten noorden van Gordes,  is gebouwd op een heuvel samengesteld uit geel, rood of wit kwarts-, ijzer-, en mineraalhoudend zand, van verschillende hardheid. Door dit unieke karakter werd in 1943 de site geklasseerd in de “ Beaux Arts “.

Het dorp is opgebouwd volgens een typisch zuiders schema, op het hoogste punt de kerk of een kasteel en de gebouwen daar rond geweven om zich te beschermen tegen rovers, plunderaars, religieuze gevechten,…

Niettegenstaande er nog maar een paar restanten zijn van de stadswallen kan je toch een mooi beeld vormen van wat het geweest is.

De warme kleur van het rood in combinatie met oker en wit maakt dit dorp tot een schilderachtig oord. De okergroeve staat open voor het publiek ( betalend ) waar je u echt in een paradijs voelt door de imposante grillige rotsen en het magnifieke warme kleurenpallet, een waar spektakel op zich.

Vroeger was Roussillon een rustig dorp, op heden een ware toeristische trekpleister. Voor de mensen die hier in de streek zijn buiten het seizoen is een bezoek aan de carrière “ Sentier des Ocres “ een aanrader, de rust en kalmte en het spektakel van de natuur zijn adembenemend.

Proces van okerwinning

Vanaf de tijd van de Romeinen werd hier aan okerwinning gedaan, op heden bestaat de laatste okerfabriek in Apt aan de oever van de Calvaron. Hier kan je het fabricageproces van de okerwinning ontdekken.
Het oker werd gebruikt door fabrikanten van verf, linoleum, behang, textiel, cosmetica en papier.

De okerwinning gebeurt in 3 stappen :

1. Het oker scheiden van het zand
Het oker werd verkregen door de heuvel te besproeien met water, het water voert het okerpoeder mee en het zand blijft ter plaatse liggen doordat het zwaarder is.

2. Oker laten bezinken
Het gekleurd water wordt in bassins gelaten. Na verdamping ontstaat een gekleurde pasta die regelmatig gekamd wordt om barsten te vermijden.
Vóór de volledige verdroging als de pasta versnijdbaar is worden er briketten versneden. De blokken worden buiten gestapeld,  die in de zon en de wind kunnen uitharden.

3. Vermalen van uitgeharde oker
Na volledige uitdroging is de pasta versteend, deze blokken worden vervoerd om te worden vermalen en het okerpoeder is gewonnen.

De okercarrière “ Sentier des Ocres “
 
De okercarrière is toegankelijk voor publiek van maart tot half november. Aan de ingang van de groeve staat een grote zonnewijzer en is er een galerij waar pottenbakkers tentoonstellen.
Voor een wandeling door de carrière trek je best niet je mooiste schoenen aan want oker is een bijzonder bijtende kleurstof.

De wandeling door de carrière duurt ongeveer een uur. Ook voor kinderen is het heel impressionant, doch hou uw kinderen in de gaten want er is geen afbakening naar de afgrond!
Er zijn nog meerdere groeves toegankelijk voor het publiek die wel een stevige wandeling vragen. Meer info kan u bekomen bij het office de tourisme.

Nuttige informatie
 Office de Tourisme
Place de la Poste
Tel 0033 (0)490 05 60 25
Openingsuren : 10u00 – 12u00 & 13u30-18u30
gesloten op zondag

Markt : donderdag
Pottenbakkersmarkt : eerste weekend van september

Gorges de Véroncle - Luberon

Een echte leuke spannende wandeling !
De ravijn is indrukwekkend. Op sommige plekken moet je met ladders, touwen of kettingen omhoog of omlaag klimmen. Waarschuwing, erg glad als het regent!
Door de oude watermolens zie je  hoe men vroeger in moeilijke omstandigheden moest leven en werken.
Les Gorges de Veroncle bevindt zich in Gordes.

Gordes

Gordes wordt door de ‘Association des plus beaux villages de France’ beschouwd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Gordes een populaire zomertrekker voor toeristen is.

De naam Gorde komt van ‘Vorda’ wat hooggelegen dorp betekent. Door de tijd heen, met de fonetische wijzigingen heeft dit geleid tot de huidige naam. Gordes is gebouwd tegen een steile berghelling en biedt een schitterend zicht op de ‘Luberon’.

Gordes is niet groot en een wandeling door de sterk middeleeuwse steegjes is beslist de moeite waard. Je zier er een pak oude huizen , soms wat te veel opgeknapt. En tussen de huizen kan je genieten van een wijds panorama over de Luberon.

Gezien de populariteit van Gordes zijn de prijzen om iets te consumeren navenant. Zelfs om je wagen te parkeren je in het hoogseizoen een aardige duit. Niettegenstaande de hoge huurprijzen is elk logement in het hoogseizoen zogoed als volgeboekt.

Abbaye Notre-Dame de Sénanque

De abdij van Sénanque (ook wel Notre-Dame de Sénanque) is een cisterciënzerabdij in de gemeente Gordes (Vaucluse, Frankrijk).

http://www.senanque.fr/

Nog een greep uit de mogelijkheden :

Fontaine de Vaucluse
Le Pont Julien
Source de la Sorgue
Sentier des Ocres
Route de Sault
Forêt des cèdres du Luberon
Vallée de la Sénacole
Saignon
Col des trois Termes
Village des Bories
Le Moulin Cabrier - Ruines d'un ancien moulin à eau